Veliki gubitak za Kosovo

Poslanik Skupštine Kosova, Zafir Berisha ocjenio je da su lokalni i međunarodni organi pravosuđa omanuli u rješavanju i rasvjetljavanju ubistva komandanta UÇK-a, Ekrema Rexhe - "Drinija".

"Nije prošlo ni godinu dana, sloboda na Kosovu je postala stvarnost, u Prizrenu je 08. 05. 2000. godine ispred svoje kuće u atentatu ubijen saborac i jedan od komandanata UÇK-a, Ekrem Rexha - Drini".

"Kosovo nije izgubio samo velikog borca, već je izgubilo i jednog ambicioznog miroljupca za evropsku perspektivu zemlje", rekao je Berisha.

"Kao i u mnogim slučajevima, i u slučaju komandanta 'Drinija' lokalno i međunarodno pravosuđe je omanulo u rasvjetljavanju ovog gnusnog zločina".

Berisha kaže da je ubistvo komandanta "Drinija" jasan pokazatelj da Kosovo klizi ka građanskoj nesigurnosti i kriminalizaciji društva, koja i dalje košta zemlju i 15 godina nakon rata.

"Mi smo gosti na ovom svijetu. Svi ćemo otići, ali iza nas na ovom svijetu ostaju samo dobra djela i ništa drugo".

"Vi koji ste ubili komandanta Drinija znajte da djelo i rad za slobodu Kosova mu ne možete ubiti, jer je to stvarnost koju ni Srbija nije mogla ubiti", rekao je Zafir Berisha.

/PrizrenPress.com/