Uz saglasnost rukovodstva JUG-a o promjeni imena

Centralne izborne komisija Kosova registrovala je političku partiju Goranaca pod novim imenom "Jedinstvena goranska partija" (JGP), i to na zahtjev rukovodstva ove partije, rekao je predsjednik ove partije Adem Hodža.

Nenad Rikalo, član CIK-a, potvrdio je da je na današnjoj sjednici CIK registrovao JGP. Hodža je kazao da su on, kao predsjednik, i rukovodstvo sada bivše "Jedinstvene unije Goranaca"(JUG), prihvatili prijedlog CIK-a da promjene naziv te svoje partije u JGP, iako je predhodno na njihovu žalbu Komisija za žalbe CIK-a rekla da je sa nazivom te partije, kao i sa skraćenicom "JUG" sve u redu.
Ranije je direktorka CIK-a Valdete Daka rekla za Betu da političku partiju "Jedinstvena unija Goranaca" CIK nije registrovao zbog skraćenice "JUG", "koja isuviše asocira na bivšu Jugoslaviju".
Hodža je kazao da je rukovodstvo JUG-a prihvatilo prijedlog CIK-a da mijenja naziv svoje partije u JGP, jer se bliže parlamentarni izbori na Kosovu "zbog čega više nije bilo vremena za žalbe".
On je rekao da će JGP na parlamentarne kosovske izbore, koji su zakazani za  8. jun, izaći zajedno sa Građanskom inicijativom "Gora", čiji je lider Murselj Halili.
Nosilac izborne liste ove goranske koalicije pod nazivom "JGP-GIG-Koalicija za Goru" biće Adem Hodža.