Nije bilo napada ni pokušaja otmice

Nijedan avion koji je u nedjelju ujutru trebao poći iz Švicarske nije bio napadnut i nije bilo pokušaja da bude otet. Sve što se desilo unutar aviona je bio nesporazum između putnika i posade. Ovo je za list "Express" potvrdio glasnogovornik Policije Kosova, Baki Kelani.

Prema riječima Kelanija na osnovu informacija koje policija posjeduje nije bilo nikakvog pokušaja otimanja aviona, onako kako je pisao list "Koha Ditore", a prenijeli svi mediji.

"Bio je sukob sa jednom osobom koja nije prihvatila da se drži pravila boravka u avionu", rekao je Kelani za Express.

Dalje, Kelani dodaje da je putnik odbijao da sjedne dok je avion bio u vazduhu. "Ustao je kada to nije trebalo. Nema nikave veze sa napadom", rekao je on.

Dalje dodaje da je policija počela da sakuplja informacije. "Kontaktirali smo porodicu putnika. Na osnovu informacija koje smo dobili, sumnja se da ova osoba ima psihičkih problema".

Za ovaj slučaj, prema riječima glasnogovornika upoznat je i tužilac. Po njegovom nalogu slučaj je otišao u redovnoj proceduri.

Saznaje se i da putnik svojim ponašanjem nije izazvao nikakvu opasnost po druge putnike, i čak da sa sobom nije imao ni upaljač, a kamoli da je spominjao ime Allaha.

VEZANE VIJESTI: Albanac prijetio u avionu šibicom, flašom i sa "Allahu Ekber