Dvoje optuženih u slučaju ubistva policajca

DOPUNJENO (15:35) Pouzdani izvori portala "Koha.net" su izjavili da dvije osobe protiv kojih je podignuta optužnica su 32-godišnjii Radovan Radić iz sela Zupče kao i Radiša Vučinić koji je uhapšen u selu Čabar. Prvi je uhapšen u aprilu 2013. godine, dok je januara 2012. godine policija uhapsila Radića.

13:57 Međunarodni tužilac Operativne grupe Mitrovica i lokalni tužilac iz kancelarije Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, podigli su u četvrtak 08. maja optužnicu protiv dvoje osumnjičenih za napad na konvoj Policije Kosova 25. jula 2011. godine. Među žrtvama ovog napada nalazi se i pokojni pripadnik Policije Kosova, Enver Zybmeri koji je poginuo na dužnosti, kao i drugi pripadnici Policije Kosova.

Okrivljeni su optuženi za krivična djela teško ubistvo, teško ubistvo u pokušaju, neovlašćeno vlasništvo, kontrola, posjedovanje ili upotreba oružja, ometanje službenog lica u obavljanju službenih dužnosti, ugrožavanje javnog saobraćaja opasnim djelima ili sredstvima, izazivanje opšte opasnosti i učestvovanje u masi koja je izvršila krivično djelo, stoji u saopštenju EULEX-a.