Istraga je u toku

Zamjenik regionalnog direktora kosovske policije podsjetio je da su nepoznate osobe nekoliko puta pucale i bacile bombu na lokal Dimitrija Janićijevića, a da je ispod njegovog automobila bio postavljen eksploziv...

Zamjenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je da istragu povodom ubistva Dimitrija Janićijevića vode zajedno kosovska i EULEX policija.

"Prema preliminarnim rezultatima istrage vjerujemo da je žrtva upucana iz pištolja kalibra 9 mm. Tijelo je jutros prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Prištini radi obdukcije", kazao je Hoti Tanjugu.

On je rekao da je slučaj okarakterisan kao teško ubistvo, navodeći da je policija informaciju o ubistvu dobila 30 minuta poslije ponoći i odmah izašla na lice mjesta.

Hoti je naglasio da je istraga u preliminarnoj fazi prikupljanja dokaza i uzimanja izjava.

"Kada je u pitanju motiv, ništa ne isključujemo", rekao je Hoti i naveo da se slučaj može povezati sa nekim događajima iz prošlosti, pošto je ranije registrovano nekoliko napada na Janićijevića.

Zamjenik regionalnog direktora kosovske policije je podsjetio da su nepoznate osobe nekoliko puta pucale na Janićijevićev lokal u sjevernoj Mitrovici, da mu je ispred lokala bačena i bomba, a da je ispod njegovog automobila bio postavljen eksploziv.