Tužilaštvo u Prizrenu podiglo četiri optužnice

Osim što su im srušene vile, graditelji u turističkom području Prevalac će se suočiti sa zakonom. Postoji 20 krivičnih prijava koje je Ministarstvo okoline dostavilo tužiocu protiv ilegalnih graditelja na Prevalcu, piše list "Tribuna" .

Do sada je Osnovno tužilaštvi u Prizrenu podiglo četiri optužnice na osnovu ovih krivičnih prijava, protiv onih koji su izgradili vile bez dozvole.

Sylë Hoxha, glavni tužilac u Tužilaštvu u Prizrenu je za list "Tribuna" potvrdio da je tužilaštvo podiglo četiri optužnica protiv onih koji se sumnjiče da su gradili bez dozvole u ovom turističkom selu.

Prema riječima Hoxhe , Ministarstvo je poslalo 20 krivičnih prijava.

"Četiri optužnice su podignute, za sedam slučajeva su otvorene istrage, što znači da su još uvijek u toku, dok je jedna odbačena, pošto tužilaštvo nije pronašlo elemente krivičnog djela", rekao je Hoxha za list "Tribuna".

On je pojasnio da će i drugi predmeti biti uzeti u razmatranje, ali više je onih koji se bave osobama koje nisu ispunile upute ministarstva, kao što su obilježeni znaci za neizgradnju i prekid radova...