Troši značajne sume novca na izgled i garderobu

Jedna kravata premijera Kosova Hashima Thaçija košta od 300 do 500 eura, dok na košuljama ima dizajnirane inicijale H. Th. (Hashim Thaçi).

Ovako je prije mjesec dana za medije izjavio poslanik Pokreta "Samoopredjeljenje" Florin Krasniqi, naglašavajući činjenicu da prvi čovjek Vlade Kosova troši velike sume novca na svoju garderobu.

Nezvanično se saznaje da košulje dizajnirane sa inicijalima premijeru dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, piše list "Zëri".

Prije nekoliko godina košulje sa inicijalima su postale trend i među drugim visokim dužnosnicima institucija Kosova i šefova javnih kompanija, koji su poručivali košulje iz inostranstva kako bi imitirali prvog čovjeka Vlade Kosova.

Ne samo prvi čovjek izvršne vlasti, nego i prvi čovjek (žena) države, predsjednica Atifete Jahjaga troši značajne sume novca na njen izgled.

Od kada je imenovana za predsjednicu, Jahjaga se viđa sa najskupljim kompletima, za što je zadužena dizajnerka Blerina Kllokoqi-Rugova.

Suradnici Predsjednice ukazuju na to da ide kod frizera svaki dan, gdje uređuje šminke i kosu.

Jedno dnevno dotjerivanje predsjednice Jahjaga, iako je dobro čuvana tajna od strane frizera i šminkera, prema cijenama koje daju drugi frizeri za državnu elitu ide i preko 50 eura, ili oko 1500 eura mjesečno.