"Danas opština, sutra Kosovo"

Demokratski savez Kosova izgleda da nije vršio historijska istraživanja kada je izabrao slogan za naredne lokalne izbore koji će se održati 3 novembra na Kosovu. Njihov logo je "Danas opština, sutra Kosovo" (Sot komuna, nesër Kosova).

Sličan slogan, skoro 80 godina ranije imao je neko drugi. Radi se o nacističkom pokretu na čijem je čelu bio Adolf Hitler. Razlika u riječima nije velika, ali u konceptu da. LDK ima pretenzije da preuzme vlast na cijelom Kosovu putem demokratskih izbora, dok je Hitler namjeravao da zagospodari cijelim svijetom putem rata, piše list "Tribuna".

Adolf Hitler, jedan od najvećih diktatora na svijetu, bio je na čelu nacističkog pokreta od 1921. godine. Poznat kao odličan govornik, s jednom propagandističkom kampanjom protiv komunističke ideologije i Židova, Hitler je došao na vlast 1933. godine, kada je i preobrazio Republiku Weimart u "Treći Reich" i to na osnovu totalitarnih i autokratskih ideologija nacizma.

Tokom kampanje za dolazak na vlast, Hitler je koristio jednu pjesmu, iz koje se iznjedrio jedan slogan "Danas je Njemačka naša, sutra cijeli svijet".