"Smještaju" ih u raznim državnim institucijama

Većina ministara i poslanika Skupštine Kosova su se potrudili da svoje žene "smjeste" u javnim kompanijama, odnosno raznim državnim institucijama.

Ministar unutrašnjih poslova, Bajram Rexhepi, je prije godinu dana zaposlio ženu u Pošti i Telekomu Kosova, prije nego što je ono privatizovano, u kojem dobija godišnju platu od 7 hiljada eura.

I više od supruge Rexhepija se plaća žena ministra poljoprivrede Bleranda Stavilecija koja ima oko 12 hiljada eura godišnjih prihoda od operatera mobilne telefonije "Vala".

Čak i partijski kolega Rexhepija i Stavilecija, poslanik Bekim Haxhiu poznat kao "Kamishi" je "udomio" ženu u PTK gdje dobija godišnju platu od 12 hiljada eura.

S druge strane, supruga zamjenika ministra za Javnu upravu Hajredin Hyseni je zaposlena na međunarodnom aerodromu u prištini gdje dobija mjesečnu platu od 900 eura, piše list "Zëri".

I šef šefova PDK, onako kako je poznat u aferi prisluškivanja telefona "Pronto", Adam Grabovci se pobrinuo da svoju suprugu zaposli u javnom preduzeću "Ibar-Lepenac" gdje dobija godišnju platu od 7600 eura, a anjegov sin, Guxim Grabovci koji je napao pripadnika Policije Kosova radi u Centru za vozila Kosova gdje dobija 5.400 eura godišnje.