Nakon posjete Vučića

Predsjednik Skupštine Kosova kazao da je činjenica da srbijanska vlada ima veći uticaj na sjeveru Kosova nego kosovske institucije

Predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasniçi je komentarišući posjetu prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sjeveru Kosova, izjavio da su kosovske institucije pokušale da ubijede Srbe sa sjevera da prihvate briselski sporazum, ali da je uticaj srpskih političara mnogo veći.
"Kosovske institucije su učinile napor sa svoje strane, ali je činjenica da i oni (Vlada Srbije) imaju svoj uticaj u tom dijelu, da imaju veći uticaj nego što ga imaju kosovske institucije", kazao je Krasniçi, prenosi novinar agencije Anadolija.
On je podsjetio da je briselski sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije u Skupštini Kosova dobio "vizu", jer je za njega glasalo 89 poslanika.
Krasniçi je, odgovarajući na pitanja novinara, nakon sjednice Predsjedništva Skupštine, kazao i da nema u planu da uskoro posjeti sjeverni dio Kosova, te da je tamo zadnji put bio 2001. godine.