Univerzitetski profesor

Rezolucija o Srebrenici ne može da podigne tenzije u regionu, kaže za Kosovo onlajn univerzitetski profesor Nexhmedin Spahiu, i ističe da nema ništa loše u tome da se donose i druge, slične rezolucije, poput najavljene Rezolucije o Jasenovcu.

"Rezolucija ne može da podigne tenzije, budući da je to ipak zlo koje se desilo i sa kojim će srpski narod morati da se pomiri i da je to zlo koje su učinili pripadnici tog naroda", ocjenjuje Spahiu.

Dodaje da ukoliko srpsko društvo to prihvati, tek to će dovesti do pomirenja i do puno zdravijeg odnosa između susjeda na Balkanu.

"To je nešto što treba da navede da ne može da se zažmuri na to što se desilo. I ukoliko se to prihvati kao jedno zlo koje je učinjeno, to je garancija da će se ubuduće neće ponoviti", smatra Spahiu.

On, takođe, nema ništa ni protiv donošenja drugih, sličnih rezolucija.

"Nema ništa loše da se takve rezolucije oko Jasenovca i bilo gdje gdje da je počinjeno zlo, da se donose. Mislim, i ne mora se to shvatiti kao kontra reakcija. Jednostavno, narodi ovdje na Balkanu moraju da osuđuju zlo", poručuje Spahiu.

Izvor: Kosovo Online