Gradonačelnik Drenasa

Gradonačelnik Drenasa Ramiz Lladrovci smatra da je ukor SAD loš znak za Kosovo, jer Kosovo ne može naći boljeg i odlučnijeg branioca od Amerike, prenosi Gazeta blic.

Lladrovci je, povodom izjave ambasadora SAD na Kosovu Jeffa Hoveniera da je američka vlada duboko zabrinuta zbog nedavnih postupaka Vlade Kosova koji imaju direktan i negativan efekat na pripadnike etničkih Srba i drugih manjinskih zajednica na Kosovu, naveo da je ovo druga ozbiljna zamerka u diplomatskom smislu od strane SAD.

„Oštra opomena Ambasade Sjedinjenih Američkih Država je nezamisliva i nažalost, to je dokaz koliko smo nisko pali. Nema igre sa državom. Kosovo i njegov narod dobili su nezamislive sankcije. Sankcije su stigle iz prijateljskih zemalja koje su nam pomogle internacionalizacijom našeg slučaja, prihvatanjem naših građana koji su pobegli od srpskog režima, podržali su nas sveobuhvatnom pomoći, skloništem, i naravno, bombardovanjem srpske vojske“, navodi on.

Prema njegovim riječima, Američki ukor dobra je vijest samo za neprijatelje Kosova.

„Američki ukor loš je znak za našu zemlju i državljanstvo, čak i za naciju, jer ne možemo naći boljeg, poštenijeg i odlučnijeg branioca ili advokata od Amerike. Američki ukor je dobra vijest samo za naše neprijatelje. Poslije ovog prekora, kuda će Kosovo i ko će biti zastupnici naše države i građanstva“, upitao je Lladrovci.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic