Na zahtjev porodice

Ponovna sahrana tijela Liridone Ademaj biće održana danas na groblju u selu Racaj u opštini Đakovica.

„Posmrtnica porodice Ademaj. Porodica Ademaj saopštava prijatelje, saborce i dobronamjerne ljude da će se ponovna sahrana naše ćerke Liridone Ademaj, ubijene 29.11.2023. godine, obaviti 4. decembra 2023. godine na groblju u selu Račaj u 14.00 časova“, navodi se u zvaničnom sajtu sela Račaj.

Porodica preminule u nedjelju je podnela pisani zahtjev tužiocu Besiju Limaniju za dozvolu ekshumacije i ponovne sahrane Liridone.

"Poštovani tužioče, molimo vas da nam omogućite ekshumaciju i ponovno sahranjivanje naše ćerke Liridone Ademaj u selu Račaj. Ovo je za nas veoma teška procedura i iskustvo, i teško smo doneli ovu odluku, ali želimo da ona počiva u svom domu", navodi se u molbi članova Liridonine porodice.

Takođe, članovi porodice su zatražili od tužioca da im tokom postupka ekshumacije i ponovnog sahranjivanja obezbjedi potpunu privatnost.

Inače, Liridona Ademaj-Murseli ubijena je 29. novembra u Prištini. Među trojicom osumnjičenih za ubistvo 30-godišnjakinje je i njen suprug Naim Murseli.

 Na ročištu održanom u nedjelju, Osnovni sud u Prištini odredio je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih, a isti su upućeni u Zatvor visokog obezbjeđenja.