Portparol PDK-a

Portparol Demokratske partije Kosova (PDK) Faton Abdullahu ocjenio je da vlada Albina Kurtija namjerno komplikuje nacrt statuta za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, objavio je Teve1.

Abdullahu je putem objave na Facebooku napisao da je u pitanju Kurtijeva taktika kako bi otpor građana prema Zajednici srpskih opština bio manji i kako bi narod lakše prihvatio tu ideju.

„Što je ZSO komplikovanija, to je bolje za Vladu. Što je Udruženje dvosmislenije, to je Vladi lakše da ga učini prihvatljivim građanima. Što je nejasnije, to se manje razumije šta je tu ispravno i dobro, a narod će mu se manje protiviti. Još manje će se dobro i pošteno razumijeti primjedbe opozicije i svih ostalih. Kurtijeva vlada će u tom slučaju trpeti manju štetu. Cijela situacija će što prije pasti u zaborav", navodi se u Abdullahovom postu.

Štaviše, portparol PDK je naveo nekoliko izgovora, koje, prema njegovim riječima, Vlada koristi da zakomplikuje ovaj nacrt.

„Namjerno, sve se konstantno komplikuje. Ne zna se ima li potpisa ili nema potpisa, je li prihvaćen nacrt ili nije prihvaćen, postoji li autonomija ili nema autonomije, da li je tu uprava ili nije. Vučić to prihvata, mi ne odbacujemo, ne zna se podržavaju li ga Amerikanci, imaju li mnogo ili malo rezervi. Lajčaku je dobro ili je i dalje isto, postoji transparentnost ili ne postoji, ne zna se jesu li Nijemci sa nama, da li je Francuska protiv ili ne, Statut, Nacrt, konačno ne zna se ništa, tu je i Rama, Rusija, Ukrajina", napisao je Abdullahu i dodao:

"Prijatelji, nastavite listu, iako je teško biti kreativniji od Vlade u komplikacijama i nejasnoćama", zaključio je portparol opozicione Demokratske partije Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Teve1