Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti smatra da će premijer Albin Kurti ponovo iskoristiti pitanje Zajednice srpskih opština, te da će i na narednim izborima njegov moto biti "rat protiv Zajednice", kako bi dobio podršku građana, prenosi Gazeta Blic.

Haliti je podsjetio da je isti stav o ZSO, Kurtija i doveo na vlast.

"Kada je Kurti izjavio da neće prihvatiti Zajednicu pobjedio je na izborima sa motom 'rat protiv ZSO'. I sada govori da je neće prihvatiti. Problem je što, kada ste u opoziciji i kada ste u vlasti, mijenjaju se i odgovornosti. I, imam utisak da će nas i sada postepeno vodi ka izborima, i da će pokušati da vodi kampanju sa motom, 'obećao sam da neću formirati Zajednicu, nisam uradio i neću to da uradim da bih pobedio na izborima'", rekao je Haliti.

Govoreći o sastanku u Briselu, ocjenio je da je premijer politički prošao bolje od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Ono što ja mislim, Kurti je politički bolje prošao od Vučića na sastanku zbog činjenica da je on dao ponudu i prema mojim informacijama ponuda je bila da se potpišu svi ugovori i potpiše statut ZSO", naveo je Haliti.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic