Odluka Vlade

Premijer Albin Kurti obećao je izgradnju nacionalnog stadiona za organizaciju Mediteranskih igara 2030. godine, piše Koha.

Kosovo je prošle nedjelje dobilo pravo da organizuje Mediteranske igre 2030, a ima samo jedan stadion koji ispunjava kriterijume UEFA i FIFA - stadion „Fadil Vokrri“ u Prištini.

Kurti je rekao da će sa 250 miliona izdvojenih za organizaciju Mediteranskih igara biti izgrađen i novi stadion, a naveo je i druga ulaganja.

„Ukupan broj sportskih objekata u početnom projektu je 24. Biće renovirano njih deset, među kojima je i Palata omladine i sporta. Četiri nove konstrukcije obuhvataju nacionalni stadion, kompleks olimpijskih bazena, teniski kompleks i streljanu. Pet privremenih infrastrukturnih investicija i pet drugih projekata koji su u izgradnji ili završetku, uključujući stadion „Adem Jashari“ u Mitrovici i stadion u Gnjilanu“, rekao je Kurti na sjednici vlade.

Kosovo računa i na podršku Albanije.

“Albanija će nam omogućiti da koristimo obalu Dursa za jedriličarske sportove koji zahtjevaju pristup moru. Dočekaćemo više od 5.000 sportista iz 25 država - 18 iz Evrope, dvije iz Azije i pet iz Afrike“, rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore