Raskol!

Novi predsjednik Opštine Zvečan iz redova Demokratske partije Kosova (PDK) Ilir Peci razriješio je danas svoju zamjenicu Slađanu Pantović.

Peci je na Facebooku objavio da je ovu odluku doneo, jer kako je naveo, "zamjenica predsjednika opštine nije izvršavala svoje dužnosti, prekoračila je ovlašćenja i nije služila građanima opštine".

"Uprkos tome, nastaviću da radim i služim na osnovu svojih obaveza, dužnosti i nadležnosti kao gradonačelnik svih građana opštine Zvečan, bez razlike", napisao je Peci na svom profilu.

Slađana Pantović je jedina iz srpske zajednice učestvovala na vanrednim lokalnim izborima na sjeveru 23. aprila, kao kandidat za predsjednika Opštine Zvečan.

Na tim izborima, na kojima je izlaznost bila oko 3,5 odsto i koje su Srbi bojkotovali, dobila je samo pet glasova.

Pantović se juče, dan prije razriješenja sastala sa premijerom Albinom Kurtijem, sa kojim je, kako je navela na Facebooku razgovarala o "budućim projektima i investicijama u opštini Zvečan, kao i o produbljivanju saradnje između opštine i centralnih vlasti ".

Demokratska partija Kosova je inače prethodnih dana raskinula koalicionu saradnju sa Kurtijevim Samoopredjeljenjem u dvije opštine, Gnjilanu i Podujevu.

Lider PDK Memli Krasniqi danas je zatražio vanredne parlamentarne izbore kao izlaz iz krize koju je izazvao Kurti.

Izvor: Kosovo Online