O uhapšenom M.M.

Imam utisak da još uvijek nismo svijesni veličine i značaja za organizovani kriminal ovog uhapšenog koji je u pritvoru, poručio je juče za govornicom Skupštine Kosova Albin Kurti.

"Uhapšen je jedan od šefova 'Civilne zaštite'. Panika je tolika kod kriminalnih struktura i grupa i imam utisak da još uvijek nismo svijesni veličine i značaja za organizovani kriminal ovog uhapšenog koji je u pritvoru“, rekao je Kurti.

M.M. su uhapsile u utorak u centru Sjeverne Mitrovice, u lokalnom frizerskom salonu, jake snage Specijalne jedinice Policije Kosova. 

Ministar Xhelal Sveçla kazao je nakon hapšenja da se radi o jednom od glavnih vođa kriminalne formacije – Civilna zaštita, te da je on jedan od organizatora napada na KFOR u Zvečanu.

Inače, M.M. se tereti za "terorizam“, "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja“, kao i za "ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom“.

Prekjuče mu je određen i jednomjesečni pritvor i odmah je prebačen iz Prištine u zatvor u Podujevo.

Pritvor od 30 dana mu je određen konkretno za "izvršenje terorističkog djela" početkom decembra prošle godine u vezi sa napadom na kancelarije Opštinske izborne komisije.