Gradonačelnik Sj. Mitrovice

Novi gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Erden Atiq rekao je da njegov mandat traje do 2025. godine, kada će se održati naredni lokalni izbori na Kosovu, i istakao da ne vjeruje da će neko od njega tražiti da podnese ostavku prije tog roka, prenosi Gazeta Express.

Atiq je za T7 rekao da je posvećen ispunjavanju zahtjeva i potreba ove opštine.

"Mislim da nisu tražili da damo ostavke. Ne možemo da utičemo na veće politike, ali moje kao gradonačelnika je da dam maksimum za obećanja koja smo dali u kampanji. Nadam se da smo krenuli dobrim i pozitivnim zamahom", kazao je Atiq.

On je rekao da mu nije jasno "kako se čelnici Srpske liste ne umore od traženja potpunog povlačenja snaga kosovske policije sa sjevera".

Naglasio je da dobro poznaje svoje saradnike i izrazio uvjerenje da iz Samoopredjeljenja neće ispuniti zahtjeve Srba.

"Njihov zahtjev za povlačenjem policijskih snaga je nečuven i iznenađujuće je kako nisu umorni od tog zahtjeva. Mislim da nema mjesta nazadovanju u ovom pravcu. Oni koji postavljaju ove zahtjeve treba što prije da se pomire sa novom realnošću, da je proširenje suvereniteta nova realnost i da nema nazad", izjavio je Atiq.

Na pitanje da li je razgovarao sa premijerom Albinom Kurtijem, on je rekao da se konsultuje sa njegovim kabinetom i savjetnicima.

"Nismo imali sastanak, sarađujemo sa kabinetom premijera. Koliko se sjećam, poslije polaganja zakletve, ne, nismo imali sastanak", naglasio je on.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express