Konkurs preko Facebooka

Ministarstvo za zajednice i povratak objavilo je na svojoj Facebook stranici, obavještenje kojim poziva „građane da mogu da se prijave za poziciju ličnog asistenta ministra Nenada Rašića“, prenosi Radio Kim.

Navodi se da zbog obima posla i ispunjavanja zakonskih obaveza u funkcionisanju ministarstva „ministar traži zapošljavanje dva asistenta, kako bi ministarstvo moglo nesmetano da funkcioniše“.

Međutim pored uslova za kandidate za ove pozicije u obaveštenju se navodi i opis radnih obaveza, koji su nesvakidašnji kad su konkursi za posao u pitanju, prenosi Medija Centar Gračanica.

"Primjera radi u „opisu radnih obaveza“ između ostalog stoji.

- Da svoj posao poslovna sekretarica obavlja u kancelariji u kojoj se nalazi uglavnom sama, ali u nekim kompanijama i uz druge službenike“.

- Na visokom organizacionom nivou sekretarica ima zasebnu kancelariju koja je često odmah uz kancelariju rukovodioca“.

- Zbog prirode posla potrebno je da čitavo radno vrijeme provede na svom radnom mjestu, sjedeći za kancelarijskim stolom, najčešće za računarom, što često predstavlja veliko fizičko opterećenje prvenstveno za kičmu i oči“.

- Tokom radnog dana odgovara na brojne telefonske pozive ili sama mora telefonirati poslovnim partnerima ili klijentima“.

- Mora biti uporna i strpljiva kad su linije zauzete i ljubazno razgovarati čak i kad su sagovornici neugodni“.

- U njenoj kancelariji često zvoni telefon, nekada i više telefona istovremeno. Ljudi istovremeno ulaze i izlaze, traže podatke, ostavljaju poruke ili čekaju na sastanak s rukovodiocem“.

- Zbog svega toga sekretarici je oteženo, ali vrlo neophodno održavanje pažnje", navodi taj medij.

Ministarstvo za zajednice i povratak, nakon objavljivanja vesti o konkrusu za zapošljavanje obrisalo je objavu sa Facebooka.

Izvor: RTV Kim/Medija Centar