Poslanik PDK-a

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu ocjenio je da situacija u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini nikada nije bila gora nego u posljednje dvije godine otkako je Samoopredjeljenje na vlasti, prenosi Gazetablic.

Haxhiu kaže da zbog nedostatka potrošnog materijala dnevno se ne obavi 15 do 20 operacija.

Oštro je kritikovao premijera Albina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitiju i rekao je da su oni odgovorni za takvo stanje u zdravstvu, posebno u KUCK-u.

Kako kaže, za Kurtija bi sve moglo da ima prioritet, ali zdravstvo nema.

"Pristup ove vlade je da zdravlju ne daje prioritet tako da Kurtijeva vlada ni pod kojim uslovima ne daje prioritet zdravlju. Za kratko vrijeme promjenjena su tri ministra, ne radi unapređenja sistema, već uglavnom zbog političkih nagodbi. Jedno vrijeme mjesto ministra je ostalo na v.d. i to zbog pregovora i grupisanja LVV i nije bilo imenovanja. Videlo se da Vitija dolazi na tri mjeseca i vraća se treći put, ali rezultati su nula", kazao je Haxhiu.

Ističe da Vlada nije uvela nijedan zakon za zdravstveni sektor, kao i da nema zakona o zdravstvu.

"Nemamo zakon o zdravstvenom osiguranju, odbijen je zakon koji je predložila opozicija, zakon o regulisanju lijekova cijene koje je opozicija predložila prije godinu dana je odbijena, a građani su nastavili da kupuju lijekove po skuplim cijenama", kazao je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic