Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da vlada Albina Kurtija nije uspjela da izgradi strategiju koja bi Kosovo stavila u povoljan položaj u odnosu na Srbiju.

"Nedostatak koordinacije sa našim saveznicima, posebno sa Amerikom, ugrozilo je nacionalni interes i sva dosadašnja dostignuća države", naveo je Haradinaj na Facebooku.

Haradinaj je saopštio da je sa rukovodstvom stranke razgovarao o političkim dešavanjima na Kosovu i da ih ujedno informisao o sastancima koje je imao prilikom boravka u SAD.

"Upoznao sam kolege o sadržaju moje posete SAD, uključujući sastanke u State departmentu, Senatu i Kongresu, kao i sa predstavnicima drugih američkih institucija. Zaključili smo da su politička dešavanja u zemlji u najvažnijim trenucima za našu državu. Kurtijeva vlada nije uspjela da izgradi strategiju koja bi Kosovo stavila u povoljan položaj u odnosu na Srbiju. Nedostatak koordinacije sa našim saveznicima, posebno sa Amerikom, ugrozilo je nacionalni interes i sva naša dostignuća", naveo je Haradinaj.

On je istakao da AAK insistira na konačnom sporazumu o međusobnom priznanju sa Srbijom.

Izvor: Kosovo Online