Lider AAK-a

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj nazvao je premijera Albina Kurtija tiraninom, ističući da neodgovorno vođenje politike dolazi na naplatu, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj navodi da je stav Albina Kurtija izazvao da međunarodna zajednica više simpatija sada ima za Srbiju nego za Kosovo.

„Premijer je postao štetan i tiranin. Posljedice neodgovornog pozicioniranja premijera u odnosu na skoro sve teme vezane za zemlju dolaze. Posljedica njegovog pogrešnog pozicioniranja je hitno vraćanje ZSO i prednost Srbije u procesu dijaloga. Njegov pogrešan pristup doveo je do toga da međunarodna zajednica vidi Srbiju sa više simpatije nego Kosovo. Albin Kurti je uspio da dželata pretvori u žrtvu”, kazao je Haradinaj.

On je dodao da su odluke premijera Kurtija u sferi ekonomije, bezbjednosti i obrazovanja, dijaloga i odnosa sa saveznicima, postale težak teret za Kosovo.

„Njegove odluke u sferi ekonomije, bezbjednosti, obrazovanja, dijaloga, odnosa sa strateškim partnerima već su postale težak teret za zemlju i narod. U ovom kontekstu treba posmatrati i nedavnu odluku Suda pravde EU o isključenju Kosova iz Organizacije evropskih regulatora telekomunikacija“, dodao je Haradinaj.

Haradinaj ističe da pogrešno pozicioniranje premijera Kurtija je vratilo temu Zajednice opština sa srpksom većinom.

„On ide na Svjetski ekonomski forum u Davos sa novcem poreskih obveznika, navodno da priča o stranim investicijama na Kosovu, pa čak i organizuje Samit investitora u Cirihu, dok je novac iz budžeta zatvoren u bunkeru, a privreda je u ruševinama. Ovo je u najmanju ruku licemerje. Premijer se pretvorio u tiranina”, rekao je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online