Urušen ugled zemlje

Zbog nedostatka materijala za izradu, građani Kosova već nekoliko mjeseci čekaju da dobiju lična dokumenta, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla, prenosi Reporteri.

Ministar Sveçla je nedavno zatražio od Vlade Njemačke da dozvoli ulazak građanima Kosova kojima je istekao pasoš.

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku reagovala je povodom zahtjeva Sveçle Njemačkoj, ističući da njegov zahtjev nije ozbiljan.

"Čitam izvještaje u medijima da je ministar Sveçla podneo zahtjev da se dozvoli ulazak državljana Kosova u Njemačku, sa isteklim pasošima. Zaista želim da vjerujem da to nije istina. Nismo u vanrednom stanju. Nema ni rata ni pandemije. Vlada ima ovaj posao. Ubirala je porez i treba da pruža usluge“, napisala je Çitaku na Facebooku.

Takođe, oglasio se i šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri koji je uputio kritiku Vladi jer ne pruža usluge građanima.

"Ovo je fundamentalno kršenje osnovnih prava i sloboda, sa visokim emocionalnim, finansijskim i trajnim troškovima za ljude i porodice. Logikom rušenja svega što je izgrađeno, uključujući i pružanje usluga, doveli su posao da građani ostanu bez pasoša. Ova vlast ima koncept da sve počinje od nule i da sve počinje od njih. Pasoš je najvažniji identifikacioni znak jedne zemlje. Ovakav pristup košta i imidža i ugleda naše zemlje", poručio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri