Potrebna koordinacija

Bivši poslanik Alijanse za budućnost Kosova Ahmet Isufi rekao je da premijer Albin Kurti treba da se orijentiše na Sjedinjene Američke Države kako bi se pronašlo rješenje za sporove sa Srbijom, prenosi Gazeta express.

On smatra da Kurti ne treba da gubi vrijeme, kako je istakao, "koketirajući sa predstavnicima EU Josepom Borellom i Miroslavom Lajčakom, već da ide u administraciju američkog predsjednika Josepha Bidena".

"Zašto flertovati sa Borellom i Lajčakom, kada imate Bidena i njegovu administraciju. Amerika je uvijek donosila odluke o Kosovu, čak i kada je bombardovala Srbiju", rekao je Isufi za T7.

On je dodao da Kurti nije morao da odustane od svoje odluke u posljednjem trenutku. Kako smatra, Kurti je ranije morao da se konsultuje sa američkim ambasadorom Jeffom Hovenierom.

"Morao je da razgovara sa ambasadorom. Nije dovoljna samo komunikacija, već su potrebne konsultacije i koordinacija akcija. Ne znam šta će premijer da uradi poslije 48 sati, ali ovakav način aplaudiranja odlukama koje vraćaju korak unazad nije dobar", izjavio je on.

Isufi je takođe rekao da Kurti treba da se konsultuje i sa opozicijom, istakavši da je ona dio Skupštine Kosova, a i zbog iskustva koje ima. Takođe je ocjenio da je Kurtijeva vlada najnetransparentnija vlada do sada.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express