Politički analitičar

Politički analitičar Vehbi Kajtazi izjavio je da je ponašanje premijera Albina Kurtija u odnosu na Sjedinjene Američke Države potpuno neodgovorno jer, kako je naveo, Kosovo postoji zahvaljujući SAD, prenosi Klan Kosova.

"Naše postojanje je zahvaljujući Sjedinjenim Američkim Državama, država je stvorena zato što su SAD to htele, naša sloboda i nezavisnost su se desile zato što su SAD to htele, a mi imamo potpuno neodgovornog premijera. Svaki čovjek koji živi u ovoj zemlji trebalo bi da bude zabrinut", rekao je Kajtazi.

Povodom, kako je saopšteno, odlaganja posjete ministarke pravde Albulene Haxhiu, kao i drugih ministara i gradonačelnika Podujeva Sjedinjenim Američkim Državama, Kajtazi je rekao da je to jedna od kazni SAD za ponašanje Kurtijeve vlade.

"Ovo je prva kazna iz Sjedinjenih Američkih Država za Kurtijevu vladu. Jednom sam rekao da Amerika 'nije mačka sa grivom'. To su mjere vezane za neposlušnost Kurtijeve vlade prema Sjedinjenim Američkim Državama. Najlakša kvalifikacija za mene je nečujnost. Sve što radi po ovom pitanju radi pogrešno. Kada bi Srbija preduzela ove korake u odnosu na SAD, to bi bilo normalno", rekao je Kajtazi.

Izvor: Klan Kosova/Kosovoonline