Građani bijesni

Radovi koji su započeti još 2009. godine na izgradnji auto-puta koji povezuje Prištinu, Vučitrn i Mitrovicu kasnei još nisu završeni, prenosi Gazeta Express.

U januaru prošle godine, nepunih godinu dana nakon asfaltiranja dijela auto-puta, došlo je do urušavanja kolovoza u selu Mazgit i od tada je put ostao u tom stanju.

Put na ovoj dionici se urušio usljed erozije, jer je u blizini puta privatna kompanija započela iskopavanje za izgradnju objekta.

Ministarstvo za infrastrukturu je u pisanom odgovoru Kosovo press saopštilo da su radovi zbog nekih nedostataka na ovom auto-putu obustavljeni.

"Ekonomski operater je ugovoren, radovi su počeli, ali su uočeni nedostaci u projektu i bez otklanjanja ovih nedostataka ne može da se nastavi. Čekamo otklanjanje nedostataka u projektu od strane nadležnih organa, uključujući projektanta i odmah nakon poboljšanja urađenih u projektu, radovi će se nastaviti", rekli su u Ministarstvu.

Prema riječima građana, ovaj put je rizičan, jer postoji mogućnost saobraćajnih nezgoda na ovom mjestu.

Prema riječima Agima Ramadanija urušeni dio je velika prepreka za građane.

"Zaista je velika prepreka, moramo stalno da se spuštamo polukružno da bismo došli do ovog dijela. Ne znam razlog zašto je ovo kašnjenje tako veliko za veoma mali problem koji se može vrlo lako riješiti", rekao je Ramadani.

 Gafur Latifi takođe jedan od mještana smatra da je ta dionica puta velika opasnost.

"Tako je već dvije-tri godine, opasno je, može neko drugi da dođe i da padne. Može doći i do saobraćajne nezgode zbog ovog puta", rekao je Latifi.

Odrona je bilo i u Babinom mostu. S tim u vezi, u Ministarstvu za infrastrukturu kažu da očekuju početak radova.

"Ekonomski operater je ugovoren, pripreme su u toku i početak radova očekujemo krajem ovog mjeseca", kaže se u odgovoru Ministarstva.

Zbog srušenog mosta građani su prinuđeni da idu više kilometara do drugog izlaza, a mještanin Bejtula Mehmeti kaže nemaju drugog izbora.

"Tako je već dvije godine, nisu sredili, čak ni ostalo u Mazgitu. Put je srušen i oni ga ne popravljaju, iz kog razloga ne znam", rekao je Mehmeti.

Kako je saopštilo Ministarstvo za infrastrukturu, planirano je da radovi na ovom autoputu budu završeni tokom ove godine.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express