Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Hysen Berisha smatra da je imidž Policije Kosova narušen u operaciji "Tačka" koju su sproveli Policijski inspektorat i Specijalno tužilaštvo, jer navodi da je Vlada pokušala da ovu operaciju iskoristi u političke svrhe, prenosi Ekonomija onlajn.

Berisha, koji je i član Odbora za bezbjednost i odbranu izjavio je da se zalaže za borbu protiv kriminala.

“Borba protiv kriminala se dešavala u kontinuitetu, ne samo u ovoj vlasti. Prethodne vlade se pamte po borbi i još većim hapšenjima za još teža krivična djela“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ova akcija nije tako velika kako se tvrdi. Sve se to dešava da bi aktuelna vlast skrenula pažnju sa lošeg upravljanja.

“Policiju identifikuju sa negativnom pojavom, tako da se kvari imidž institucije kao što je to učinjeno u septembru 2021. na sjeveru, degradacija moći koju je predstavila jedinica za specijalne operacije, ali moramo biti oprezni. Protiv zločina se uvijek borilo i uvijek se mora boriti. To je u svakodnevnoj rutini policije, to je i njihova dužnost. Propaganda je napravljena sa jednostavnom namjerom da se sakrije loše upravljanje državom“, rekao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online