Zelenaštvo

Policija Kosova u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Peći sprovela je juče akciju protiv organizovanog kriminala i u Peći uhapsila 17 lica zbog zelenaštva, prenosi Reporteri.

Tužilac iz Odeljenja za teška krivična djela Sahide Gashi saopštila je da je u vezi sa tim slučajem vođena višemjesečna istraga.

"Više mjeseci istrage i nakon akcije kontrole i oduzimanja koju je sprovela Uprava za istraživanje organizovanog kriminala u Prištini, ovo tužilaštvo je uspjelo da uhapsi 17 lica osumnjičenih za krivična djela zelenaštva i prinude i zamrzne imovinu koja je procijenjena na više od pet miliona eura", rekla je Gashi na vanrednoj konferenciji za medije Tužilaštva u Peći.

Pripadnik Uprave za istraživanje organizovanog kriminala u Policiji Kosova Imer Imeri izjavio je da je pretreseno 17 stambenih kuća i četiri preduzeća, a kao materijalni dokaz oduzeto 12 komada oružja. Takođe je zaplijenjeno 10 automobila i 45.700 eura u gotovini.

Imeri je kazao da je zamrznuta imovina licima osumnjičenim za krivično djelo zelenaštva i odgovornosti.

"Od nepokretne imovine zamrznuto je 20 stanova, 104 zemljišne parcele, od kojih 21 parcela građevinskog zemljišta, dok su ostale parcele poljoprivredno zemljište", rekao je Imeri.