Naš stav

Premijer i lider Samoopredjeljenja (VV) Albin Kurti poručio je da će stranka kojom rukovodi biti posvećena i onom opštinama u kojima nije osvojila vlast, kao prava opozicija, prenosi Reporteri.

Kurti je svoj stav izneo na sastanku sa regionalim centrima Pokreta Samoopredjeljenje, kome su prisustvovali organizacioni sekretar Vlora Haxhimehmedi i koordinator stranačkih centara Valon Hoti.

Povodom aktuelne političke situacije, Kurti je još jednom obavjestio predstavnike Samoopredjeljenja o usvajanju budžeta za 2022. godinu, koji je najveći budžet do sada i iznosi 2.7 milijardi eura.

"Ovo je budžet za razvoj, blagostanje, solidarnost i investicije. Dodjeljuju se sredstva za podršku lokalnim proizvođačima i poljoprivrednicima, sredstva za oživljavanje javnih preduzeća, naknade za majke i djecu, naknade za socijalno ugrožene porodice i penzionere, ulaganje u oblastima kao što su zdravstvo, bezbjednost, infrastruktura, kultura i omladina. S druge strane Samoopredjeljenje će biti posvećena opštinama u kojima vlada i biće glavna opozicija u ostalim opštinama na Kosovu", rekao je Kurti.

Na zajedničkom sastanku bilo je riječi i o internim stranačkim izborima za koje je rečeno da će biti održani početkom sljedeće godine, a koji su bili pomjereni zbog pandemije i opštih parlamentarnih izbora.

"Moramo da ojačamo organizaciju  i uvećamo veliki Pokret Samoopredeljenje", zaključeno je na sastanku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri