Lider Pokreta Samoopredjeljenje

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti sastao se danas sa norveškim specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sannes Bjørnstadom i norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erik Grøndahlom.

Kako se navodi u saopštenju Samoopredjeljnja, Bjørnstad i Grøndahl čestitali su Kurtiju na pobjedi na parlamentarnim izborima održanim 14. februara poželevši mu uspjeh u radu na formiranju novih institucija.

Kurti je rekao da je posvećen konsolidaciji nove vlade, koja će biti formirana bez odlaganja i da će njen prvi i najhitniji zadatak biti pružanje vakcine protiv virusa kovid-19.

Sagovornici su izrazili uvjerenje i da prijateljske države treba da pomognu Kosovu u obezbjeđivanju antikovid vakcina u što kraćem roku.

U saopštenju se navodi i da se na sastanku razgovaralo i o upravljanju situacijom sa pandemijom, u čemu je Norveška ponudila pomoć Kosovu, ali i o drugim prioritetima nove vlade, među kojima je i dijalog sa Srbijom.

Kurti je ponovio da je stav Pokreta Samoopredjeljenje da ovaj proces treba da bude dobro pripremljen i principijelan i da bude na dobrobit svih građana Kosova.

Kako je zaključeno u saopštenju, sagovornici su izrazili spremnost da prošire saradnju na pitanjima vezanim za ekonomski razvoj i prodube bilateralne odnose između Norveške i Kosova.

Izvor: Kosovo Online