Novac na račun za 12 dana

Prijava osiguranika za povlačenje 10 odsto iz Penzionog fonda počela je danas u 15 časova i za nepuna dva sata, prijavilo se 30 hiljada ljudi, prenosi Lajmi.

Podatke saopštava Penzioni fond i ističe da će svi građani Kosova imati dovoljno vremena da se prijave.

Zakon o ekonomskom oporavku predviđa da će građanima koji imaju manje od 10 hiljada eura u Fondu iznos nadoknaditi Vlada Kosova.

Prema najnovijem saopštenju, građani koji su se danas prijavili novac će moći da podignu tek nakon 23. decembra.

Međutim, ranije je vlada Kosova saopštila da će na račune građana ta finansijska sredstva biti prebačena u roku od tri dana.

15:46 Nedostupna veb lokacija za prijavu za podizanje ušteđevine iz Penzionog fonda


Rok za prijavu za povlačenje novca iz Štednog penzionog fonda - "Trust" počeo je danas u 15 časova, međutim internet sajtu preko koga se aplicira nije moguće pristupiti, prenosi Koha.

Kako taj medij navodi, sat i po prije početka roka za prijavu internet sajt na kome se nalazi obrazac za prijavu, prestao je da radi.

Premijer Avdullah Hoti, je prije nekoliko dana, zajedno sa predstavnicima Trusta, predstavio građanima predstavio stranicu i način na koji će građani moći da ispune svoje prijave.

Osim što je nepristupačna, internet stranica nije nije bezbjedna, jer se prijavljuju problemi sa bezbednosnim https sertifikatom, piše Koha.

Prema Zakonu o ekonomskom oporavku, izglasanom prije nekoliko dana, građanima je omogućeno da povuku 10 odsto ušteđevine iz tog fonda.

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net/ Koha ditore