Odbor za borbu protiv Covid-19

Ministar zdravlja Armend Zemaj održao je danas sastanak sa članovima Savjetodavnog odbora za borbu protiv Covid-19 na kom su zajedno analizirali situaciju koja je nastala pandemijom, prenosi Gazeta express.

Na sastanku su predstavljene naučne činjenice, mišljenja i prijedlozi kako da se reaguje u narednim nedjeljama za upravljanje i sprečavanje širenja virusa navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Zemaj kaže da će se odluke zasnivati na savjetima profesionalaca, jer smo na pragu početka nove školske godine.

"Razgovarali smo o sprovođenju savjeta koje daje ovaj Odbor. Uoči smo početka nove školske godine, tako da će sve naše odluke biti zasnovane na savetima profesionalaca“, rekao je Zemaj.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim temama koje su aktuelne.

"Na sastanku smo detaljno razgovarali o izazovima sa kojima smo suočeni, broju zaraženih, preopterećenosti bolničkog i zdravstvenog osoblja, infekciji u bolnici i unutar korporacija i različitih agencija, pritiscima iz privrednog sektora i ostalog“, navodi se u saopštenju.

Odbor je dao neke preporuke mjera i politika za rješavanje i ublažavanje srednjoročnih i dugoročnih posljedica koronavirusa, ali nije precizirano koje.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express