Pomoć u borbi protiv pandemije

Nakon saopštenja ministarke spoljnih poslova Melize Haradinaj Stuble da će Italija poslati vojno-medicinski tim da pomogne u borbi protiv pandemije koronavirusa, Gazeta Express je zatražila odgovore od Ministarstva zdravlja kada će taj tim doći na Kosovo i koliko će ljekara biti u njemu.

Naime, Haradinaj Stubla je prije nekoliko dana, nakon telefonskog razgovora sa ministrom spoljnih poslova Italije Luigiem Di Majom, saopštila da je potvrdio da će do kraja mjeseca Italija poslati vojno-medicinski na Kosovo.

Portparol Ministarstva zdravlja Faik Hoti rekao je za Gazeta Express da je ministarstvo u kontaktu sa italijanskom ambasadom i da će dio tima biti četiri ljekara.

„U kontaktu smo sa italijanskom ambasadom, očekuje se samo potvrda datuma kada će doći. Četiri ljekara biće dio ovog tima", rekao je Hoti.

Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti, juče je uputio pismo, ambasadorima na Kosovu tražeći od njih da obezbjede potrebnu medicinsku opremu i ljudske resurse kako bi se omogućilo da se zdravstvena kriza ne pretvori u humanitarnu katastrofu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express