Ministar zdravlja Kosova

Ministar zdravlja Armend Zemaj sastao se danas sa predstavnicima Agencije za zaštitu konkurencije kako bi razgovarali o licenciranju privatnih laboratorija koje će vršiti testove na Covid-19.

Zemaj je rekao da su se sastali sa predsjednikom Agencije za zaštitu konkurencije Valonom Prestreshijem kako bi zatražili poštovanje politike konkurencije i sprečili monopol.

Zemaj je takođe rekao da je ovaj sastanak održan kako bi se uvjerio da licencirane laboratorije neće zaključiti sporazume o određivanju cijene na štetu građana.

"Delegirali smo nadležnost na naše unutrašnje institucije kao što je zdravstvena inspekcija, a kao ministar zdravlja, zatražio sam od Agencije za zaštitu konkurencije da nadgleda ponašanje ovih institucija u smislu utvrđivanja te cijene. Živimo u vrijeme pandemije, moramo biti odgovorni prema građanima. Mi se oslanjamo na Agenciju za zaštitu konkurencije kako bismo osigurali da laboratorije neće zaključiti nikakve sporazume o određivanju cijene na štetu građana Kosova", naglasio je Zemaj.

Sa druge strane, Prestreshi je naglasio da je Agencija za zaštitu konkurencije preduzela sve mjere i pozvala zdravstvene institucije da ne zaključuju međusobne sporazume na štetu građana.