Ide na usvajanje u Skupštinu

Vlada Kosova je na današnjem 15. sastanku odobrila nacrt Zakona o ekonomskom oporavku. Ministarka finansija Hikmete Bajrami kazala je da se ovim nacrtom zakona vrši izmjena i dopuna nekoliko drugih zakona, a jedan od dopuna zakona, ukoliko bude usvojen, će građanima omogućiti da povuku iznos od 10 odsto od ukupne ušteđevine iz Trusta, prenosi Koha.

Bajrami je u zajedničkoj konferenciji sa premijerom Avdullahim Hotijem precizirala da će građani nakon usvajanja nacrta zakona u Skupštini imati na raspolaganju četiri mjeseca da povuku iznos od 10 odsto od ukupnog iznosa ušteđevine iz Trusta.

„Ovim nacrtom zakona dopunjeno je i izmenjeno nekoliko zakona. Ti članovi (zakona) biće na snazi privremeno, što znači da će biti na snazi do decembra 2021. Predvidjeli smo izmjene zakona o penzijskim fondovima. Konačno će povlačenje biti moguće, to mislimo odmah nakon usvajanja zakona“, rekla je ona, prenosi Koha.

S druge strane, premijer Hoti opisao je nacrt Zakona o ekonomskom oporavku kao ključan za sprovođenje paketa za oporavak ekonomije od posledica koronavirusa.

Izvor Koha/KoSSev