Zamjenik predsjednika LDK i gradonačelnik Peći

Zamjenik predsjednika LDK i gradonačelnik Peći Gazmend Muhaxheri kaže da će postojati i druga vlada Avdullaha Hotija i da LDK treba da razmotri mogućnost da se dozvole frakcije zasnovane na praksi sestrinskih stranaka iz Njemačke CDU/CSU, objavila je Ekonomia onlajn.

Muhaxheri dodaje da je ova vlada Avdullaha Hotija možda kratkotrajna, ali će u njeno vrijeme doći do uspjeha i vrlo brzo možemo imati i novu vladu.

Govoreći o raspravama predsjednika Hashima Thaçija i predsjednice parlamenta Vjose Osmani, Muhaxheri navodi da se politički diskurs na Kosovu pretvara u ličnu raspravu.

"Na političke protivnike treba gledati samo kao na političke protivnike, a ne kao na neprijatelje. Ne bi trebalo da politiku Albanije dovodimo na Kosovo”, rekao je Muhaxheri.

 Zamjenik lidera LDK kaže da ova debata ne služi Thaçiju ili Osmani.

"Političke stranke moraju se takmičiti političkim programima. Vlade koje traju tri ili šest mjeseci ne mogu ostvariti napredak u zemlji”, rekao je Muhaxheri i dodao da veruje da se Avdullah Hoti neće baviti otpuštanjem odbora, ali će raditi bez prevelike buke.

"Stoga mislim da će postojati i druga Hotijeva vlada, iako će vjerovatno biti kratkoročna zbog odluka koje će donositi i treba im dati šansu za to”, rekao je između ostalog Muhaxheri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia onlajn