Ne pristajemo na ucjene

Premijer Avdullah Hoti, smatra podjednako važnim sporazum sa Srpskom listom, kao i sa drugim koalicionim strankama. Ipak, navodi da "ako Srpska lista odluči da napusti Vladu, onda nećemo imati parlamentarnu većinu, ali nećemo pristati nikada na ucjene".

Gostujući sinoć u emisiji Rubikon, na televiziji Klan Kosova, kosovski premijer je naglasio da zaključivanje koalicionog sporazuma sa strankom koja predstavlja srpsku zajednicu na Kosovu, predstavlja veoma uspješan poduhvat, obzirom da je to prvi put učinjeno u ustavnim okvirima.
“Sporazum sa Srpskom listom postignut je kada smo preuzeli dužnost. Po prvi put se postiže dogovor sa strankom, koja predstavlja srpsku zajednicu u ustavnim okvirima, i to je važno. Ako Srpska lista odluči da napusti Vladu, onda nećemo imati parlamentarnu većinu, ali nećemo pristati nikada na ucjene”, kazao je Hoti.
Prema njegovim riječima, sporazum sa Srpskom listom je isti poput ostalih koalicionih sporazuma sa Alijansom za budućnost Kosova, NISMA-om i ostalim manjinskim strankama.
“Pobrinućemo se da ta koalicija funkcioniše, a ako ne budemo uspjeli, izaći ćemo na birališta. Moja uloga je da održavam ovu koaliciju i primjenjujem upravljački program”, naveo je Hoti i dodao da stabilnost vlade ne zavisi od broja glasova, već od “kohezije stranke”. 
“Ja vodim računa o ovoj koheziji ", naglasio je on.
Hoti je rekao da nema drugih sporazuma osim onih koji su do sada objavljeni. 
Takođe je negirao da će pripadnici Srpske liste imati položaje u Kosovskoj obaveštajnoj agenciji (KIA) i dodao da će sve njihove funkcije biti u skladu sa kosovskim Ustavom.
Iako je kazao da neće prihvatiti nijednu moguću ucjenu iz Srpske liste i da će se u tom slučaju ponovo izaći na izbore, Hoti je bio izuzetno uvjeren da će mandat vladajuće koalicije biti sproveden do kraja.