Lider Alijanse za novo Kosovo

Lider Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli rekao je da je šokiran zbog toga što mu nije dozvoljeno da se vrati iz Švicarske na Kosovo.

"Šokantno je šta mi se događa! Nakon dva mjeseca u karantinu zajedno sa porodicom u Švicarskoj, pod zdravstvenom zaštitom, poslao sam im dokumentaciju, i sprečavaju me da dođem na Kosovo! Ja sam taj koji rizikuje da dođem u svoju zemlju iz Švicarske, ali želim da ispoštujem građane koji su glasali za mene“, naveo je Pacolli na svom Facebook nalogu.

Ministarstvo infrastrukture juče je dalo dozvolu Pacolliju da se vrati na Kosovo uz napomenu da su ista pravila za sve građane Kosova koji dolaze iz inostranstva, što znači da je potrebno da u karantinu bude dvije nedjelje.

"Da li ćete to učiniti sa švicarskim ili Zapadnim diplomatama koji mogu doći na Kosovo? Da li ćete ih staviti u karantin? Ko to radi? Ona vlada za koju sam glasao! Štaviše, nisam ni glasao za prijedlog za njeno obaranje!“, napisao je Pacolli.

Lider Alijanse za novo Kosovo je napisao i da ga vlada na primitivan, diktatorski način lišava mogućnosti da se vrati na Kosovo.

"To me sprečava da obavljam svoje poslaničke aktivnosti u službi svoje domovine!! To nije čin hrabrosti, već poraz! To nije jaka vlada. Vlada koja je zarobljena na vlasti i na taj način ometa aktivnost parlamenta na bilo koji način je slaba! Ko ste vi da prejudicirate moju poslaničku aktivnost? Ko ste vi da prejudicirate moj glas? Šta ako kažem da ću glasati za vas - da li biste me zaustavili? Ne, ne vjerujem! Glasao sam jer sam vjerovao u novu energiju vaših birača, u potrebu za promjenom, ali ono što mi se događa je razočaravajuće! Ovo je odgovor na moje ponašanje prema vama!”, napisao je Pacolli.

Izvor: Kosovo Online