Iste metode

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske inicijative Haxhi Shala rekao je da nije isključeno da će opozicija koristiti metode koje je koristila stranka premijera Albina Kurtija - od suzavaca do bacanja jaja u Skupštini Kosova.

Shala je u emisiji "Interaktiv" na KTV rekao da je Kurtijeva prezentacija vladinog programa imala dobre tačke, prenosi Koha.
"Na nama je da posmatramo Kurtijev program vlade i tražimo njegovu odgovornost, on se nije suočio sa poslanicima jer nikada nije bio u toj poziciji i govore opozicionih poslanika u parlamentu ne bi trebalo da uzima kao kritiku, već kao savet", rekao je Shala.
Dodao je da ne očekuje da će Kurti promeniti svoj raniji pristup, mada je u svom govoru u Skupštini rekao da neće napadati opoziciju čak i ako oni njega  napadnu.
"Kao što znamo Albina Kurtija, to nije njegov pristup, samo ako se promeni 100 odsto ali suočiće se sa poslanicima. Neće moći da izbegne raspravu. Čak i opozicija, verujem, neće biti opozicija kao što je bio Kurti i ne preostaje mu ništa drugo nego da mu kaže da je to ispravno jer ih je on naučio da tako rade. Zajedno smo bacali suzavac jer smo imali razloga. Ali ako gospodin Kurti napravi greške koje je Mustafa napravio, bilo bi normalno da ima i suzavca i jaja", rekao je Shala.
On je rekao da ne želi da vlada Albina Kurtija napravi greške koje je pravila vlada Ise Mustafe.
"Ali to se može dogoditi jer razgovori sa Srbijom još nisu gotovi. Ultimatum američkog ambasadora u Berlinu je da bi takse trebalo da budu ukinute", rekao je  Haxhi Shala.