Danas je ministrica Administracije i lokalne uprave gospođa Emilija Redžepi preuzela dužnost od svoje koleginice i bivše ministrice Adrijane Hodžić.

Nakon preuzimanja dužnosti dosadašnja ministrica Hodžić upoznala je ministricu Redžepi o dosadašnjem radu ovog ministarstva i predstavila akcioni plan za aktuelnu fiskalnu godinu. Razgovor je protekao u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi.

Primopredaja je organizovana u kabinetu bivše ministarke Hodžić i tom prilikom predata je kompletna administracija ovog ministarstva koja uključuje:  Uredbu o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva za administraciju lokalne samouprave, strategiju za lokalnu samoupravu 2016.-2026., sažetak zakona o lokalnoj samoupravi, izvještaj o radu MALS-a za 2019. godinu, finansijski izvještaj MALS-a, prijedlog budžeta Ministarstva za 2020. godinu, plan rada MALS-a za 2020. godinu, i spisak osoblja MALS-a.

Nakon primopredaje, ministrica Redžepi započela je sa formiranjem svog kabineta.

Danas je imenovala šefa kabineta svog ministarstva gospodina Almira Saitija, disadašnjeg koordinatora za nastavu na bosanskom jeziku pri Direktorijatu obrazovanja u Prizrenu.

U narednim danima očekuje se formiranje kompletnog kabineta Ministarstva lokalne samouprave.