Nakon nesreće sa smrtnim ishodom

Predsjedništvo Nezavisnog sindikata željeznica „Trainkos“, najavilo je da će sutra od 5 časova svi vozovi na Kosovu prestati sa radom, uključujući i teretne i putničke vozove, javljaju kosovski mediji.

Ova odluka doneta je, kako navode iz sindikata, zbog „nepravednog“ hapšenja mašinovođe, a nakon što se dogodila nesreća sa smrtnim ishodom kada je maloljetnicu koja je prelazila prugu udario voz.

Navode da prilikom hapšenja mašinovođe koji je upravljao vozom na relaciji Peć – Priština, nisu poštovani Zakon o željeznicama Kosova i administrativna uputstva.

Od Vlade Kosova, Ministarstva infrastrukture, Ministarstva ekonomskog razvoja i Ministarstva unutrašnjih poslova, zahtjevaju da što prije puste njihovog kolegu.

Dodaju da će se tek tada vozovi ponovo naći na šinama.

Podsjetimo, ovog utorka u jutarnjim časovima, kako su javili mediji, preminula je maloljetna djevojčica kada ju je udario voz.

Vijest je dan kasnije potvrdila i Policija Kosova, navodeći da je do nesreće došlo kada je djevojka albanske nacionalnosti, prelazila prugu, te da je zatim uhapšen mašinovođa koji je upravljao ovim vozom.

Ostale detalje o ovom slučaju Policija Kosova nije saopštila.