Zabrana igara na sreću

Zakon o zabrani igara na sreću stupio je na snagu juče, ali sajtovi za klađenje preko interneta i dalje funkcionišu. Međutim Poreska uprava Kosova je počela sa ukidanjem dozvola i za ove biznise, javlja prištinska Koha.

Klađenje je od juče i zvanično zabranjeno na Kosovu, a od prije nekoliko dana Poreska uprava počela je sa ukidanjem dozvola sajtovima za klađenje preko interneta. Do stupanja na snagu ovog zakona ukinuto je 40 takvih dozvola, prenosi Koha, dok su od juče automatski ukinute sve aktivnosti vezane za klađenje i kockanje.
Zakonodavna inicijativa za donošenje Zakona o zabrani igara na sreću pokrenuta je na prijedlog opozicione LDK nakon što su u martu, u rasponu od nekoliko dana, ubijena dvojica mladića u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.
Inače, u kosovskim medijima se implicitno govorilo o tome da brat kosovskog premijera i poslanik u kosovskoj skupštini, Daut Haradinaj ima značajnog upliva u vlasništvu jednog lanca kockarskih objekata. On je juče te navode demantovao objasnivši da je "neko izgradio te objekte na njegovo ime".
"Ne žurite da pričate. Izgradili su objekte 'Pandora' na moje ime. Ja nisam uznemiren zbog toga o čemu pričaju. Ali da kažeš nekome da stoji iza ili ispred toga, to je greška. Nisam deo nikakve vrste biznisa takve prirode i sa punim zadovoljstvom sam dao glas za zatvaranje tih biznisa", rekao je on, prenosi Gazeta Express.