U opštini Suva Reka

Devet pripadnika Policije Kosova u Suvoj Reci su pod istragom zbog umješanosti u seksualnom skandalu, sa dvjema maloljetnim djevojkama, jedna 14 godina a druga 15 godina. Osumnjičeni su u vezi sa ovim skandalom optuženi za "Seksualno zlostavljanje", "Skrivanje djela počinjenih od strane kolega", a jedna osoba je optužena za "Uticaj na žrtve".

Vjeruje se da se slučaj dogodio u momentu kada su dvije djevojčice, od strane članova svojih porodica, prijavljene u policiji kao nestale. O ovom skandalu, Policijski inspektorat Kosova istražuje najmanje devet policajaca.

Ispostavilo se da je jedan od njih imao seksualne odnose sa maloljetnicama, 14 i 15 godina, dok u vezi s drugim osobama rezultira da su bili svjesni ove ilegalne aktivnosti, i također su bili oni, koji su mogli uticati kod žrtava, kako maloljetnice ne bi prijavile svoje seksualno zlostavljanje u nekoliko motela u Suvoj Reci i okolini.

Prema pisanju lista "Zëri", izvori iz Istrage pokazuju da se događaj mogao desiti 9. juna kada je 14-godišnjakinja, rodom iz planinskog sela u opštini Suva Reka, prijavila nestanak njene bake. 58-godišnjakinji je unuka došla iz Italije na odmor i ista nedjelju dana se nije vratila kući.

14-godišnjakinja je pronađena nakon nedjelju dana, u motelu "Flamuri", u Grejkovcu kod Suv Reke, a u momentu pronalaženja bila je u društvu muškarca iz istog sela.

U toku odvođenja na saslušanje maloljetnica je govorila o njenim aktivnostima tokom nedjelje, gdje je i potvrdila da je imala seks sa nekoliko ljudi, među njima i narednikom Policije Kosova, 38-godišnjim Sh. S.

U međuvremenu, maloljetnica je rekla da je tokom "aktivnosti" imala i jednu drugaricu, 15-godišnjakinju iz drugog sela, također u opštini Suva Reka.

Nakon izjava dvije maloljetnice koje su dale policiji, u zajedničkim izjavama je izašlo ime narednika policije sa inicijalima Sh. S.