Fotografije trezora juvelirnice u londonskom Hatton Gardenu, koji su pripadnici "Pink Pantera" opljačkali na katolički Uskrs, osvanule su u britanskim medijima. U najvećoj pljački koju je Velika Britanija vidjela, lopovi su upotrebili tešku opremu za sječenje i bušenje kako bi dospjeli u podrum sa trezorom, iz kojeg su pobjegli sa draguljima i gotovinom u vrijednosti od 201 milion funti.

Fotografije koje su se pojavile u britanskim medijima, a koje je nezvanično objavio Scotland Yard, otkrivaju na koji način su pljačkaši uspjeli da probiju poprilično zaštićeni trezor i opustoše čak 72 sefa.
Isečeni i razbijeni sefovi pobacani su po podu, a teški alati koji su korišćeni za sječenje pronađeni su nedaleko od trezora.
Ipak, najupečatljiviji detalj je ogromna rupa u zidu koji vodi do trezora. Pljačkaši su probušili betonski zid debeo pola metra, kako bi pristupili prostoriji sa sefovima.
Lopovi su ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbjednosti, da bi potom upotrijebili teške mašine za sječenje, provaliti u trezor i otvorili sefove.
Sumnju na "Pink Pantere“ podjednako baca i dobra pripremljenost akcije i svjedočenje jednog od očevidaca, koji je "vidio nekoliko muškaraca iz istočne Evrope kako osmatraju juvelirnicu nedjelju dana prije pljačke“.
Banda "Pink Panter“ se u Velikoj Britaniji proslavila nakon pljačke u Londonu 1993. kada je iz jedne juvelirnice ukrala dijamante vrijedne 575.000 funti i zatim ih sakrila u kutijici sa kremom, poput kriminalaca iz filma "Povratak Pink Pantera“ iz 1974. godine. Banda je sastavljena mahom od članova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
  
Grupi se pripisuje odgovornost za više od 100 pljački u Evropi, ali čak i u Dubaiju i Japanu. S obzirom na vrijednost opljačkanog blaga, ovo je jedna od najsmelijih i najvećih pljački u novijoj britanskoj historiji.