Vandalski čin

U sjevernoj Mitrovici tokom prethodne noći zapaljen je putnički automobil koji je Administrativna kancelarija Vlade Kosova dala novom opštinskom rukovodstvu u ovom gradu.

Šefica Administrativne kancelarije Adrijana Hodzić izjavila je Radiju "Kontakt plus" u Mitrovici da može da potvrdi da je zapaljeno putničko vozilo marke "Hyundai" koje je nedavno Administrativna kancelarija predala opštini sjeverna Mitrovica.

Hodzićeva je osudila ovaj akt nasilja ističući da ovakav čin vodi destabilizaciji prilika u Mitrovici i da je kao takav neprihvatljiv.

Ona je zatražila od nadležnih institucija da sprovedu istragu povodom ovog incidenta i da odgovorne izvedu pred lice pravde i adekvatno kazne.

Zapaljeni automobil bio je parkiran u ulici Drvarskoj u sjevernoj Mitrovici u blizini Medicinske škole i u požaru je u potpunosti izgoreo.

Ovo je u posljednja 24 sata drugi incident u sjevernom dijelu Mitrovice nakon što je prethodno u nedjelju veče nepoznati napadač pucao u putnički automobil čiji je vlasnik supruga bivšeg predsejdnika opštine Gračanica Bojana Stojanovića.

Nepoznati napadač pucao je iz automatskog oružja na vozilo marke "Citroen" bez registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u jednoj od glavnih ulica u Mitrovici.