Ubistvo zbog neriješenog imovinskog spora

Dvije osobe su ubijene i još dvije ranjene u četvrtak oko ponoći u Gnjilanu, u ulici "Avdulla Tahiri". Osumnjičeni izvršioci ubistava su pobjegli sa mjesta događaja ali su poznati policiji.

Asllan Lipovica, rođen 1966. godine i Fitim Lipovica, rođen 1979. godine su ubijeni iz vatrenog oružja, dok su druge dvije osobe Fidan Lipovica (1993) i Adison Lipovica (1996) ranjene tokom vatrenog okršaja koji se desio u Gnjilanu.

Osumnjičeni izvršioci ubistava su u bjekstvu i sumnja se da su ovo krivično djelo izvršili F. Maliqi (1962) i R. Maliqi (1986).

Slučaj je potvrdila i Policija Kosova, a prema prvim informacijama motiv ubistava bio je neriješen imovinski odnos.

Kako je naveo poručnik Ismet Hashani, glasnogovornik Policije za region Gnjilane, slučaj se desio oko 23 časa i 55 minuta u četvrtak u ulici "Avdula Tahiri" na otvorenom prostoru stambenog naselja. On je rekao da su policijske jedinice zajedno sa Hitnom službom izašle na mjesto događaja i da na osnovu prvih istraga do kojih je došlo tokom uviđaja je da su dvije osobe preminule dok su druge dvije ranjene osobe hitno prebačene na Kliničko-univerzitetski centar Kosova u Prištini i nisu životno ugroženi.