U posljednja 24 sata

Deset osoba povrijeđeno je u odvojenim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u posljednjih 24 sata u regionu Prizrena.

U ulici "Ukë Bytyqi" u Prizrenu jedna osoba je, dok je upravljala kombi vozilom, ne poštujući saobraćajna pravila udarila motocikl (bez tablica) kojim je upravljao muškarac, kosovski Albanac, u kojoj je žrtva pretrpjela tjelesne povrede i nakon medicinskog tretmana u bolnici u Prizrenu puštena kući.

U selu Reštane u opštini Suva Reka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva civilna vozila. Zbog neusklađivanja brzine sa dozvoljenom po propisima i uslovima u saobraćaju došlo je do sudara. Kao rezultat nesreće tjelesne povrede je zadobilo šest žena, koje su odmah odvezene u Hitnu službu u Suvoj Reci.

Na prelazu Dulje, također opština Suva Reka osumnjičeni kosovski Albanac je tokom upravljanja svojim vozilom, marke "Audi", ne prilagođavajući brzinu i ne poštujući uslove na putu udario je kamionet marke "Mercedes". Kao rezultat nesreće, tjelesne povrede su zadobili osumnjičeni vozač "Audija" i jedan putnik u njegovom vozilu. Oni su odmah prebačeni na medicinski tretman u bolnici u Prizrenu.

Također još jedna saobraćajka se desila u Mališevu u kojoj je osumnjičeni kosovski Albanac tokom upravljanja svojim vozilom marke "Jaguar" (iz Albanije) prilikom neprilagođavanja brzine zahtjevanoj po propisima udario muškarca, kosovskog državljanina i pritom mu nanio tjelesne povrede. Žrtva je odmah prebačena u Kliničko bolnički centar u Prištini na daljnje liječenje.