Incident na aerodromu u Los Anđelesu

Paul Ciancia je naoružan automatskom puškom izazvao paniku i haos na jednom do najprometnijih aerodroma svijeta. Na stotine putnika panično je bježalo i tražilo zaklon kad je nastala razmjena vatre.

Na aerodromu u Los Anđelesu snimljen je dramatičan trenutak u kom su putnici počeli panično da bježe dok je napadač Paul Ciancia pucao i ubio jednog federalnog agenta!

Agenti Federalnog istražnog biroa rasvjetljavaju motiv jučerašnjeg incidenta na međunarodnom aerodromu LAX u Los Anđelesu, kada je napadač otvorio vatru na terminalu i ubio jednog nenaoružanog federalnog agenta, pri čemu je ranjen i uhapšen, javio je Reuters.

Neimenovani izvor je rekao da federalna istraga nastoji da utvrdi da li su meta napadača bili nenaoružani agenti službe TSA koja vrši fizičku provjeru i kontrolu putnika.

Vlasti su identifikovale osumnjičenog napadača kao 23-godišnjeg Paula Cianciu, i navele da je ranjen u razmjeni vatre s policijom na terminalu 3.

Paul Ciancia je juče naoružan automatskom puškom izazvao paniku i haos na jednom do najpromjetnijih aerodroma svijeta. Na stotine putnika panično je bježalo i tražilo zaklon kad je nastala razmjena vatre.