U Mališevu

Težak slučaj zlostavljanja maloljetnih djevojaka, čak i od strane nastavnog osoblja, koji bi trebali edukovati i voditi djecu na pravi način, dogodio se 28. oktobra u Mališevu, ali do jučer je držan u tajnosti, daleko od javnog mnjenja.

Nastavnik, star 59 godina, s inicijalima R. M. uhvaćen je i uhapšen od strane policije zbog krivičnog djela seksualnog zlostavljanja pošto je nađen na djelu nasamo sa učenicom osnovne škole "Ibrahim Mazreku" u jednoj prodavnici obuće u Mališevu.

Slučaj se dogodilo prije tri dana, ali je regionalna policija u Prizrenu slučaj držala u tajnosti. Upitan o slučaju, glasnogovornik Regionalne Policije u Prizrenu, Hazir Berisha je rekao da je njegova kancelarija tako djelovala samo kako bi očuvala identitet maloljetnice, koja  je također i učenica.

Berisha je potvrdio za list "Zëri" da je uhapšeni nastavnik radnik u osnovnoj školi "Ibrahim Mazreku" u Mališevu, rođen 1954. godine, a zajedno sa njim je uhapšen i vlasnik prodavnice obuće, koji je dozvolio da se njegov lokal iskoristi za sastanak ovakve prirode.

"O ovom slučaju policija je obavještena od strane jednog građanina, koji je telefonirao i rekao da da je jedan nastavnik zaključan u jednom lokalu sa jednom maloljetnicom. Policija je brzo reagovala, našavši lokaciju i nakon zahtjeva policije osumnjičeni je otvorio vrata prostorije u kojoj je bio zajedno sa maloljetnom djevojčicom", rekao je Hazir Berisha, glasnogovornik Policije za region Prizren. On je također potvrdio da nije bilo seksualnog kontakta između nastavnika i maloljetnice pošto je slučaj na vrijeme prijavljen. Berisha je odbio dati inicijale djevojčice, kako bi se zaštitio njen identitet.

On je potvrdio da je uhapšenim osumnjičenima, nastavniku i vlasniku lokala određen pritvor u trajanjuu od 48 sati, ali nije siguran da li će im pritvor biti produžen, jer kako je rekao, slučaj prelazi u Tužilaštvo i prema nezvaničnim izvorima uhapšeni su pušteni iz pritvornog centra i nalaze se u kućnom pritvoru.

Izvori lista "Zëri" su izjavili da isti nastavnik je povezan i sa drugim sličnim slučajevima, ali iz Regionalne policije u Prizrenu su izjavili da oni zvanično nemaju podataka i dokaza za takvo što.